- SMART fest 2019.: Opća opasnost na četvrtom SMART festu

SMART fest (Stolac Music and ARTs festival) svake godine dva dana u mjesecu lipnju u gradić na Bregavi donosi spoj glazbe, kazališta, ulične umjetnosti, filma te svega što bi se moglo svesti pod nazivnik urbane kulture. Težnja festivala je da kroz različite kulturne i umjetničke sadržaje postane i ostane urbano i kulturno naslijeđe grada Stoca. Poseban naglasak festival stavlja na interakciju, uključivanje i sudjelovanje mladih kroz različite programske sadržaje.

Opširnije

FOTO: Održan Adventski sajam, u sklopu manifestacije Advent u Stocu 2018.

U subotu, 15.12.2018. u Stocu je održan Adventski sajam, u sklopu manifestacije Advent u Stocu 2018. koju organizira Udruga građana “Inicijativa Stolac. Svečano otvaranje sajma uprličio je stolački župnik don.Rajko Marković, uz glazbenu točku Vidoštačke Kraljice. Druženje se nastavilo predstavljanjem izlagača i njihovih rukotvorina, gdje su posjetitelji imali priliku kupiti razne rukotvorine, suvenire i slastice.

Opširnije

Najava: Advent u Stocu 2018.

Sloganom "Za Božić, sve ceste vode doma" udruga građana "Inicijativa" Stolac i ove godine organizira Advent u Stocu. Aktivnosti kreću već u subotu, 1. prosinca, u 19 sati kada će se u središtu općine održati zajedničko blagdansko druženje uz veliki božićni bor koji će zajedno ukrasiti svi građani. U subotu, 15. prosinca, održat će se božićni sajam koji ove godine donosi druženje pod velikim šatorom uz različite događaje.

Opširnije

Foto: Psihomodo pop i Ante Cash odličnim koncertom zatvorili treći po redu SMART fest

U organizaciji Udruge građana “Inicijativa” Stolac održan je treći po redu kulturno-glazbeni festival SMART FEST. Cjelodnevna street art radionica, koja je u petak otvorila festival, oslikala je veliki mural u samom središtu grada, a umjetniku Midetu pomogali su učenici Srednje škole Stolac. Drugi dan festivala započeo je druženjem s djecom, Mali Teatar iz Mostara održao je poučnu radionicu “Mala škole glume”. Kroz pjesmu, ples i pedagoški prilagođene igre veliki broj djece uživao je slušajući sve o čarolijama glumačke umjetnosti.

Opširnije