- Film „Domaća zadaća“ u službenoj selekciji TeenAction programa na na Sarajevo film festivalu

Nakon prikazivanja u natjecateljskoj konkurenciji ovogodišnjeg West Herzegovina festa u širokom Brijegu, film naših srednjoškolaca „Domaća zadaća“, ostvario je još jedan veliki uspjeh. Film je ušao u službenu selekciju, među 7 filmova u sklopu Teen Action programa, na najveći filmski festival u regiji - Sarajevo Film Festival. Autori sedam kratkih filmova natjecat će se za ovogodišnje nagrade: putovanje u Dohu i sudjelovanje u žiriju omladinskog festivala Ajyal. Film će biti prikazan 22.8. u 19 sati u Pozorištu mladih Sarajevo.

Opširnije

Video: Film naših srednjoškolaca "Domaća zadaća" ušao u službeni natjecateljski program ovogodišnjeg West Herzegowina Festa

Film naših srednjoškolaca "Domaća zadaća" ušao je u službeni natjecateljski program ovogodišnjeg West Herzegowina Festa. Ovaj kratki film nastao je kroz filmske radionice koje je organizirala Udruga građana Inicijativa Stolac uz financijsku potporu Nansen dijalog centra iz Mostara, a voditelj je bio mladi stolački redatelj Zdravko Terkeš. Od 98 prijavljenih filmova stručni žiri je izabrao 20 koji će se prikazati na ovogodišnjem festivalu i natjecati se za jednu od nagrada.

Opširnije

FOTO: Galerija fotografija sa svih događanja na SMART festu 2019.

SMART fest (Stolac Music and ARTs festival) je spoj glazbe, kazališta, ulične umjetnosti, filma te svega što bi se moglo svesti pod nazivnik urbane kulture. Težnja festivala je da kroz različite kulturne i umjetničke sadržaje postane i ostane urbano i kulturno naslijeđe grada Stoca. Poseban naglasak festival stavlja na interakciju, uključivanje i sudjelovanje mladih kroz različite programske sadržaje.

Opširnije

- Opća opasnost u Stocu priredila koncert za pamćenje

Koncert koji je u Stocu, u sklopu ovogodišnjeg SMART Festa, u subotu priredila poznata hrvatska rock’n’roll skupina ”Opća opasnost” zasigurno će se dugo pamtiti. Zaljubljenici u ovu glazbu uživali su u hitovima poput ”Tri rijeke”, ”Pobjeg’o sam”, ”Uzalud sunce sja”… Zanimljivo je istaknuti kako su posjetitelji koncerta došli iz cijele BiH, pa i susjedne Hrvatske, kako bi uz Bregavu uživali u koncertu ovoga benda, koji se svojski potrudio da napravi atmosferu za pamćenje.

Opširnije