Film „Domaća zadaća“ u službenoj selekciji TeenAction programa na na Sarajevo film festivalu

Nakon prikazivanja u natjecateljskoj konkurenciji ovogodišnjeg West Herzegovina festa u širokom Brijegu, film naših srednjoškolaca „Domaća zadaća“, ostvario je još jedan veliki uspjeh. Film je ušao u službenu selekciju, među 7 filmova u sklopu Teen Action programa, na najveći filmski festival u regiji – Sarajevo Film Festival. Autori sedam kratkih filmova natjecat će se za ovogodišnje nagrade: putovanje u Dohu i sudjelovanje u žiriju omladinskog festivala Ajyal. Film će biti prikazan 22.8. u 19 sati u Pozorištu mladih Sarajevo.

Ovaj kratki film nastao je kroz filmske radionice koje je organizirali Udruga građana Inicijativa Stolac i Učenička udruga Srednje škole Stolac uz financijsku potporu Nansen dijalog centra iz Mostara, a voditelj radionica i mentor je bio mladi stolački redatelj Zdravko Terkeš.

TeenAction je projekat namijenjen mladim filmskim autorima koji šestu godinu zaredom realiziraju Sarajevo Film Festival i Operacija kino. Autori su pozvani da u formi kratkog filma izraze i pokažu vlastite stavove i razmišljanja o svijetu u kojem žive, sa posebnim fokusom na život i probleme mladih u današnjem društvu. Svoj kratki film mogli su prijaviti svi mladi filmski autori/ce iz Bosne i Hercegovine koji nisu stariji od 19 godina.

TeenAction pruža im priliku da svoje filmove prikažu u pravom kinu pred tisućama vršnjaka u okviru programa TeenArena 25. Sarajevo Film Festivala. Osim toga, imaju priliku upoznati druge mlade ljude sličnih interesa s kojima mogu razmijeniti iskustva i mišljenja, ali i biti dio jednog filmskog edukativnog i kreativnog programa. Po završetku festivala njihovi filmovi će biti prikazan u okviru projekta Operacije kino širom Bosne i Hercegovine.