PROJEKTI

Projekti koje smo realizirali

Naša udruga je do sada realizirala različite projekte iz područja kulture, obrazovanja, filma, humanitarnog rada…
Kultura

SMART FEST - Stolac Music and ARTs festival

SMART fest (Stolac Music and ARTs festival) svake godine dva dana u mjesecu lipnju u gradić na Bregavi donosi spoj glazbe, kazališta, ulične umjetnosti, filma te svega što bi se moglo svesti pod nazivnik urbane kulture. Težnja festivala je da kroz različite kulturne i umjetničke sadržaje postane i ostane urbano i kulturno naslijeđe grada Stoca.
Obrazovanje

raSTEMo uz inovacije

Cilj projekta „raSTEMo uz inovacije“ je unaprijediti kompetencije učenika i nastavnika Srednje škole Stolac iz STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) i ICT (Information and Communication Technology) područja, da bi se povećao broj učenika koji upisuju STEM studijske programe kako bi stekli vještine koje su potrebne da bi bili ravnopravni sudionici društva u 21. stoljeću.
Film

Zapisi sa hodočašća na kraj svijeta

Film “Zapisi s hodoćašća na kraj svijeta – Camino de Santiago” je dokumentarni film nastao u produkciji udruge građana Inicijativa Stolac. Glavne uloge u filmu imaju Stočani Anđelko Šutalo i Vlado Terkeš koji su hodočastili svetome Jakovu i kamerom bilježili svoj put,
Obrazovanje

3D printer - stvori sve što želiš

Projekt je namijenjen učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola u Stocu za usvajanje novih inovativnih načina stjecanja znanja i kompetencija na području primjene 3D tehnologije, ICT tehnologije, tehničke kulture i robotike.
Izdavaštvo

Priča napisana svjetlom

Monografija „Priča napisana svjetlom“ rezultat je višegodišnjeg rada mladog fotografa Marka Slike Raguža. Fotomonografija sadrži vrhunske fotografije te dobro poznate, ali i izrazito zanimljive nepoznate informacije o kulturnim, povijesnim ili prirodnim znamenitostima općine Stolac.

Film

Uzvodno prema zapadu

Film u svoje dvadeset i tri minute kroz tri para i tri priče koje se isprepliću govori o ljubavi i preprekama da se ljubav ostvari. Uloge tumače renomirana glumačka imena Ornela Vištica i Ivo Krešić, uz domaće snage Željanu Krešić, Vladu Terkeša, Andreu Perić i Anđelka Šutala.
Sajam

Advent u Stocu

Od 2016. do 2018. godine UG Inicijativa organizirala je manifestaciju Advent u Stocu, pod sloganom Sloganom “Za Božić, sve ceste vode doma”. U sklopu manifestacije organizirani su sajmovi, humanitarne akcije, zajednično kićenje bora te predstave za djecu.

Kazalište

Priča o dva brata

Predstavu “Priča o dva brata” učenici Srednje škole Stolac premjerno su izveli na otvaranju SMART festa 2017. godine. Predstava je nastala u sklopu radionica glume koje je vodio poznati mostarski glumac Ivo Krešić.
Film

Domaća zadaća

“Domaća zadaća” je kratkometražni film stolačkih srednjoškolaca nastao u sklopu filmskih radionica koje je organizirala Udruga građana “Inicijativa” Stolac u suradnji sa Nansen dijalog centarom iz Mostara.

Adresa

 Kneza Domagoja 86
88360 Stolac

Mob:

Zdravko - 063/737-647
Darko - 063/323-250
Nikola - 063/468-211

Email

info@inicijativa.ba

Copyright © 2024 UG Inicijativa | All Rights Reserved | Developed by: infoscape.ba