Predstavljanje knjige Maje Klarić „Vrijeme badema“ u Stocu

13. studenoga 2016. s početkom u 20,00 sati u caffe clubu „Corona“ u Stocu održano je predstavljanje nove knjige putopjesnikinje Maje Klarić „Vrijeme badema“. U organizaciji Udruge građana „Inicijativa“ Stolac, šibenčanka Maja Klarić u gradu na Bregavi je predstavila svoju četvrtu knjigu u kojoj opisuje poznato hodočašće Camino de Santiago u Španjolskoj. Dugo očekivana nova knjiga donosi priču o hodočašću koje iz godine u godinu postaje sve popularnije diljem svijeta.

U četveročlanoj skupini, Maja je krajem 2010. godine prehodala poznato hodočašće Camino de Santiago dugo 880 km, a koje povezuje mjestašce Saint Jean Pied du Port na jugu Francuske s gradom Santiago de Compostela u Galiciji, nakon čega su nastavili još tri dana do mjesta Finisterre na obali Atlantskog oceana, gdje su završili svoje prvo veliko pješačenje. Kako i sama u knjizi kaže, nije to vodič za Camino u kojem ćete pronaći popise prenoćišta ili kilometražu između dvije etape na putu, no čitajući knjigu moći ćete doživjeti nešto još važnije – osjetiti što znači hodati i po 30 kilometara dnevno, boriti se za žuljevima, ali i iskusiti ono što je najvažnije što hodočasnici proživljavaju na tom putu – osjećaj zajedništva, smirenosti i duhovne transformacije.

Putopis „Vrijeme badema“ donosi jedan sasvim novi pogled na to poznato hodočašće o kojem se već dosta i govori i piše, a mi smo ga imali priliku i doživjeti kroz dokumentarni film „Zapisi s hodočašća na kraj svijeta“ koji je svoje svijetlo dana ugledao baš u Stocu. Članovi Udruge građana „Inicijativa“ Stolac, Anđelko i Vlado također su hodočastili putu sv.Jakova, bilježeći sve kamerom iz čega je nastao jedan predivni dokumentarac u produkciji „Inicijative“.

Dvoje najsretnijih je imalo priliku dobiti knjigu „Vrijeme badema“ putem nagradne igre koja se igrala na fb stranici Udruge građana „Inicijativa“ Stolac, a najsretniji posjetitelj je tu večer dobio dvd „Zapisi s hodočašća na kraj svijeta“.

Predstavljanje knjige je završeno uz zvuke gitare i pjesme mladog perspektivnog pjevača Mate Milićevića.