Putopisno predavanje Gorana Blaževića i promocija knjige “Svilim”

U organizaciji udruge građana Inicijativa Stolac, u subotu 21.10.2017. godine u Caffe clubu Corona održano je putopisno predavanje i promocija knjige “Svilim”, autora Gorana Blaževića. Putopisno predavanje pod nazivom „Solidarity Walk 4km/h“ donijelo je priču o putovanju pješice dugom preko 3000 kilometara. Krajem 2016. godine Goran Blažević je krenuo na put tijekom kojeg je hodao od Petre u Jordanu do rodnog Umaga, noseći poruku mira i solidarnosti. Iskustva sa svog petomjesečnog hodanja pretočio je u knjigu pod nazivom „Svilim.“ Tijekom pet mjeseci hodanja Goran je iz uzavrele pustinje stigao do ledenih planina da bi nasposljetku izbio na Jadransko more. Na put je krenuo sam, bez ikakve logistike i sponzora, naoružan samo dobrom voljom i željom da pošalje poruku mira i solidarnosti.

Namjera mu je bila pratiti puteve po kojima su se kretale izbjeglice iz Sirije i Iraka. Prehodao je Jordan, Palestinu, Izrael, Cipar, Tursku, Grčku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku, pješačeći do Umaga. Putopisno predavanje bilo je popraćeno fotografijama i video zapisima s Goranovog putovanja. Nakon predstavljanja knjige druženje se nastavilo uz gitaru i pjesmu dragog nam Mateja Vrebca.

Hvala svima koji su posjetili događaj, hvala našim prijateljima Maji i Goranu koji su nas počastili svojim dolaskom, hvala caffe Coroni na ustupljenom prostoru.