FOTO: Održan Adventski sajam, u sklopu manifestacije Advent u Stocu 2018.

U subotu, 15.12.2018. u Stocu je održan Adventski sajam, u sklopu manifestacije Advent u Stocu 2018. koju organizira Udruga građana “Inicijativa Stolac. Svečano otvaranje sajma uprličio je stolački župnik don.Rajko Marković, uz glazbenu točku Vidoštačke Kraljice. Druženje se nastavilo predstavljanjem izlagača i njihovih rukotvorina, gdje su posjetitelji imali priliku kupiti razne rukotvorine, suvenire i slastice.

Dobrotvorno kuhanje i mirisi raznih hercegovačkih jela kružili su gradom na Bregavi sve do večernjih sati. Tako su mnogi posjetitelji mogli uživati u čorbancu, brudetu, hercegovačkom ćeškeku, roštilju, kuhanom vinu, a i zasladiti se fritulama. Cjelokupni prihod od adventskog kuhanja će ići u humanitarne svrhe za najpotrebnije u općini Stolac. Adventski sajam je ponudio različite događaje, pa je tako u Pastoralnom biskupijskom centru upriličena I izložba fotografija, koja je nastala tijekom održavanja Likovne kolonije u sklopu Sajma Hercegovački plodovi mediterana.

Kako naš Adventski sajam misli i na naše najmlađe, odigrane su i dvije predstave za djecu. Učenici Srednje škole Stolac su samostalno pripremili predstavu “Lijek za srce”, koja govori o obiteljskom blagdanskom druženju i međusobnom darivanju. Nakon njih, Mali Teatar iz Mostara je odigrao predstavu “Bajka o dobrom vitezu”, u kojoj brat i sestra s nestrpljenjem iščekuju božićne poklone.
Blagdansko druženje je trajalo do dugo u noć uz tamburaški sastav Stare Note iz Širokog brijega.

Udruga građana “Inicijativa” Stolac zahvaljuje svim svojim prijateljima, volonterima, sudionicima, donatorima, posjetiteljima koji su cijelo ovo vrijeme zajedno s nama stvorili jednu lijepu blagdansku priču u našem Stocu.

FOTOGALERIJA