Video: Film naših srednjoškolaca “Domaća zadaća” ušao u službeni natjecateljski program ovogodišnjeg West Herzegowina Festa

Film naših srednjoškolaca “Domaća zadaća” ušao je u službeni natjecateljski program ovogodišnjeg West Herzegowina Festa. Ovaj kratki film nastao je kroz filmske radionice koje je organizirala Udruga građana Inicijativa Stolac uz financijsku potporu Nansen dijalog centra iz Mostara, a voditelj je bio mladi stolački redatelj Zdravko Terkeš. Od 98 prijavljenih filmova stručni žiri je izabrao 20 koji će se prikazati na ovogodišnjem festivalu i natjecati se za jednu od nagrada.

West herzegowina fest je festival koji nastoji potaknuti mlade kreativce i autore da stvaraju, te prezentirajući svoja djela potiču i druge da to čine. Inače, na natječaj West Herzegowina Festa, koji će se održati od 1. do 3. kolovoza u Širokom Brijegu prijavilo se 526 autora. U glazbenom dijelu stiglo je 110 prijava bendova, u filmskom 98 kratkih filmova, u likovnom dijelu željelo se natjecati 55 likovnjaka a na natječaj za kratku priču prijavila su se 263 autora.

Film je priča o srednjoškolcu Alenu kojemu kolegice i kolege iz razreda pomognu kupiti knjige nakon što mjesec dana izbiva iz škole brinući se za bolesnog oca – je zapravo kolektivni portret učeničke solidarnosti. “Domaća zadaća” je jednako tako i film o tome kako nas zajednička organiziranost i posvećenost s ciljem da se pomogne drugom, odnosno svom razrednom kolegi, uspijeva promijeniti i poboljšati kao ljude.

Čestitamo našim srednjoškolcima!