Who See u Stocu: “Posebno nas raduju pozivi iz mjesta na kojima do sada nismo imali prilike nastupati”

U sklopu ”SMART” Festivala u nedjelju, 1. kolovoza, u Stocu će se održati koncert crnogorskog benda ”Who See”. Bend je široj publici poznatiji nakon Eurosonga 2013. godine, ali i zbog brojnih ljetnih hitova poput ”Đe se kupaš”, ”Nemam ti kad”, ”Naselje”, ”Igranka”… Nakon dugog razdoblja neodržavanja koncerata crnogorski hip-hop duo ”Who See” kojeg čine Dejan Dedović Dedduh i Mario Đorđević Noyz ističu kako jedva čekaju doći u Stolac i opustiti se sa publikom nakon svih dosadašnjih mjera. ”Svima je preko glave ove pandemije i svega što se nje tiče. Jedva smo čekali da krenemo u akciju, da se vidimo s publikom, a posebno nas raduju pozivi iz mjesta na kojima do sada nismo imali prilike nastupati. Vrijeme pandemije nismo stagnirali, proveli smo ga tako što smo pisali nove pjesme i spremali se za normalizaciju”, ističu iz benda.

Poseban nastup za publiku u Stocu

Na upit jesu li im nedostajali nastupi, festivali te što publika u Stocu može očekivati od njihovog nastupa odgovaraju: ”Nedostajali su nastupi iz tisuću razloga. Kad se počneš baviti glazbom zamišljaš nastupe, znači to je najvažnija stvar. Vjerujem da publika u Stocu zna za naš rad i da će nas podržati svojom energijom, pomoći nam u refrenima… Spremili smo jednostani rep događaj sa dva iskusna MC-a i jednim iskusnim DJ-m. Mislim da će prisutni uživati”. Who See za sada sprema peti album i ističu kako će biti svega. Ono čemu se oni nadaju jeste da će pandemija pomalo prestati i da neće biti zatvaranja i ograničenja. ”Pozivamo i staro i mlado da dođu na našu svirku u Stolac jer će biti dobrog repa, dobrih priča i poruka, opasnih ritmova i bitova”, zaključuju iz benda Who See.

Nastupit će i Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli

Prije nastupa benda ”Who See” sve prisutne svojim nastupom zagrijat će, svima dobro poznati, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli. Vinko sa svojim bendom Talvi Tulli odradio je već nekoliko svirki, rasprodao koncert u Zagrebu i osvojio Porina. Pitali smo Vinka kakav je osjećaj svirati pred domaćom publikom na što je odgovorio: “Uvijek je poseban osjećaj doći pred svoje. Često imamo i malo veći pritisak “kod kuće” da ne razočaramo domaću publiku”, zaključuje kroz smijeh. Vinko i Talvi Tuuli prošle godine trebali su nastupati u Stocu ali zbog korona virusa otkazan je njihov nastup. Ističu kako će ove godine napraviti spektakl, ali i da ostaju optimistični da će korona što prije završiti.

“Dosta smo koncerata dosad imali. Naravno dosta u ovom vremenu od kad je korona tu pa smo i puno skromniji po brojanju. Veselimo se jer smo u Stocu trebali svirati i prošle godine ali je korona to spriječila I zato sad imamo priliku podružit se, Zabavit i napravit spektakl. Ovo razdoblje bilo je teško i još uvijek jest. Ne samo govoreći o glazbi već općenito vjerujem da je tako svima koji su malo više pogođeni u svom poslu. Ali nema odustajanja, mi radimo, stvaramo i optimistični smo da će i ovo jednom proći”, odlučno će iz benda.

Pitali smo ih što publika može očekivati u nadolazećem razdoblju, na što su odgovorili: “Nadamo se da ćemo do kraja ljeta ima još koncerata ili bar ovo što je rezervirano da se ne otkaže. Plan je da s tim koncertima odradimo pravu promociju albuma, kakvu zaslužuje, a onda poslije jeseni početi rad na drugom albumu”, zaključuju Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli. Podsjećamo: StreetArt radionicom, promocijom Foto monografije i koncertom navedenih grupa ”SMART Fest” Stolac ove godine proslavit će svoj mali jubilej. Festival će trajati tri dana, od 30. srpnja do 1. kolovoza, a na vama je da pripremite udobne cipelice jer je SMART Festival nastao kako bi svi oni željni dobre zabave vruće ljetne dane ove godine proveli u gradu na Bregavi!